VÅRe favoritt-jeans

Mud Jeans er bærekraftige klær av miljøvennlig og rettferdig produsert bomull, dyrket av bønder tilsluttet FairTrade eller BCI organisasjoner (bettercotton.org). Dette sikrer bøndene en rettferdig lønn og innebærer krav til miljøvennlig produksjon. Fabrikkene som produserer tekstilene og som syr plaggene er også tilknyttet de samme organisasjonene – som sikrer at arbeiderne får rettferdig lønn, skikkelige arbeidsvilkår, og at produksjonen ivaretar strenge miljøhensyn.

Når du har brukt opp eller ønsker nye jeans får du 200,- i pant på din gamle bukse kjøpt hos oss ved kjøp av ny. Vi sørger for at din gamle blir reparert og gjenbrukt eller resirkulert. Sirkulasjons mote. Trenger du skapet fullt av forskjellige jeans? Erfaringen er vel at du kommer langt med en favoritt i blå og sort. Det er det vi også har i utvalget.
“Skinny Hazen ” modellen har en tett passform med stramme ben og ett høyt liv. Den tettsittende passformen er designet for fremheve og følge de feminine formene samtidig som den er utrolig behaglig på. Det høye livet gir en litt mer edgy look.
Økologisk BCI sertifisert bomull. Nå også 25% resirkulert bomull. 1% elastane for passform som varer og høy komfort. Resirkulerbar (høyere blandingsgrad kan ikke resirkuleres).

Gratis frakt og eventuellt retur ved bestilling.

Kjøp mindre og bedre kvalitet fra en ansvarsfull produksjonslinje. Fra råvare til sluttprodukt.

Tradisjonelt dyrket bomull og prosessen med å lage tøy er en forurensende og vannforbrukende prosess. Bomullsplantene blir dyrket på rundt 5% av jordbruksarealene i verden og ca. 25% av insekticidene (sprøytemidler mot insektangrep) og ca. 11% av herbicidene (sprøytemidler mot plantesykdommer) brukes på bomull. I tillegg brukes det mye kunstgjødsel og vann. Dette gjør bomull til en av de verste vekstene i landbruket på verdensbasis, når man ser på miljøkonsekvenser av produksjonen. Men økologisk bomull produseres uten bruk av kjemisk-syntetiske sprøytemidler, kunstgjødsel eller genmodifiserte frø. Dersom bomullen er sertifisert får bøndene en merpris for bomullen, som er mer rettferdig med tanke på produksjonskostnader enn i konvensjonell produksjon. I tillegg har altså jeansene iblandet resirkulert bomull og er produsert for å videre kunne resirkuleres. Film

AG